Tradicionális és újszerű poémák, históriák neves, híres poétáktól

Kategória: népek meséi, mese grafika, magyar népmesék, népmesék, esti mese, meseillusztráció

A nagy mesék ideje sosem jár le. A mesékre mindig kereslet van, tudniillik mindenki epekedik a bűvöletre a borzongásra. A történet továbbá elképesztően praktikus és lényeges a ifjonc előrelépése szemszögéből tudniillik annak segítségével terjed képzelőtehetsége, szókészlete, a mese szereplőivel azonosulva átérezhet eltérő szituációkat felszabadíthatja a benne felgyűlt feszültséget. A felcseperedő csemetének fergeteges szüksége van arra, hogy átlássa az hétköznapi emberi kapcsolatokat, szimpatizáljon a bajnokokkal, és felismerje a gonoszokat. A főhősök karakterébe bújva éli meg a vészt, a megmenekülést, az jókedvet a búslakodást, küzd az igazságért, és nyeri el megérdemelt jutalmát – vagy büntetését. Az aprókban így maradnak meg az erkölcsi tanulságok. A mesék nem csak szórakoztatnak, hanem tekintélyes részben nevelnek is: az életről nevelnek, érzelmi kapaszkodókat adnak és pártfogolják az egyediség alakulását.
A népmesék az egzisztenciális bajokat mindig tömören és nyilvánvalóan fogalmazzák meg. Így a lurkó a kérdés lényegével szembesül, míg a nyakatekertebb cselekmény csak összezavarná a gyereket. A mese minden szituációt egyszerűsít. Alakjait precíz vonallal alkotja meg, a részletek közül csak a legfontosabbakkal foglalkozik. résztvevőiben csipetnyi az egyéni vonás, inkább típusokat képviselnek. Több modern mesetörténettel ellentétben, a mesékben a gonoszság éppúgy jelen van, mint az erény. Ma az esti mese, gyerekmesék nagyon keresett téma. A jó és a rossz szinte minden mesében alakot ölt valamelyik karakterben, és megnyilvánul cselekedeteiben, mint ameddig mindkettő jelen van az életben és minden emberben is. Ez a kettősség hordozza azt az erkölcsi problémát, amelynek megoldásáért küzdeni kell.
A valóságos emberekhez hasonló, körülményes és életszerű karakterek segítségével a gyerekek nem tudnák olyan egyszerűen megtanulni a jó és a rossz közötti különbséget, mint a extrém jellemek példáján.
A história az egyetlen egy irodalmi műfaj, amely irányt mutat a apróságnak hogyan fedezze fel hovatartozását, hogy leli meg lényét az életben. A mese azt sugallja, hogy a boldog, tartalmas életet bárki elérheti - de csak akkor, ha nem futamodik meg a veszélyek elől, mert az igazi identitáshoz csakis rajtuk keresztül vezet az út. A lényegében azt ígéri, hogy ha valaki indul ezen a iszonyú és baljóslatú csapáson, a melegszívű hatalmak megsegítik, és végezetül eléri célját. De arra is felhívja a figyelmet, hogy a gyávákra és kishitűekre, kik megfutamodnak énjük megismerésének kockázatától, közönyös élet vár - ha ugyan nem történik valami nagyobb bajuk. ...
A história tartalmát legalább olyan remekül lehet rajzolni, akár megalkotni magát a históriát. A meseillusztráláshoz gyermeki látásmód és nagyon jó lelki adottságok kellenek, melyekkel azonosulni lehet a gyermeki lélektan titkaival.
A mesékből ki lehet emelni szakaszokat, amelyeket azután rajzként, vagy poszterként a baba viszontláthat. Ily módon a kedvelt fabulabeli példaképét, esetleg mesebeli helyét többnyire láthatja.
A mese illusztrálások úgy készülnek minálunk, hogy a szülő a kiválasztott fabulából azt a részt elküldi munkahelyünkre, amit szeretne a gyerekszobában látni grafikaként. Arra is van mód, hogy rengeteg fabulából egy kis képes mesekönyvet rendeljen személyre szabva a csemete igényeinek megfelelően.

Forrás: meseld.hu, 2016-06-06 14:25

 

 

Loading Quotes...

 

BAJ VAN A LAPTOPOMMAL

Név:

Email cím:

Telefonszám:

Probléma leírása:

 

Ne vegyen újat!  Javíttassa meg a leghosszabb debreceni garanciával!

Baj van a laptopjával? Nem kapcsol be? Menet közben leáll? Nincs kép? Nem tölt?

Pokoli érzés amikor a megszokott, szeretett laptopja felmondja a szolgálatot. De nem kell kétéségbe esnie!

HÍVJA MOST a  06-(80) 20-48-48-at vagy a 06-20-555-87-88-at, vagy klikkeljen a Laptop szervizelés gombra a szöveg alatt, 

LAPTOP SZERVIZELÉS

PROBLÉMA VAN A NOTEBOOKJÁVAL? 

7 hónap garanciával javítjuk.

A leghosszabb, legerősebb debreceni garancia.

VILLÁMGYORSSÁ TESSZÜK LOMHA LAPTOPJÁT!

Hívja ingyenes telefonszámunkat és díjmentesen házhoz megyünk elromlott, nem működő laptopjáért, notebookjáért akár 1 órán belül!

Hallgassa meg Díjmentes árajánlatunkat mielőtt új laptopot venne százezrekért.

Egy új notebook árának töredékéért újjávarázsoljuk a laptopját, a leghosszabb 7 hónapos debreceni garanciával.

ÉRDEKLŐDÖM

 

székhelylámpaautó

székhelybejárat