A világirodalom vakító fabulái szerzeményei

Kiemelt témakör: mese grafika, gyerekmesék, népmesék

A nagy mesék ideje soha nem évül el. A mesékre állandóan kereslet van, mivelhogy mindenki vágyik a bűbájra a borzongásra. A fabula továbbá rettenetesen praktikus és kulcsponti a gyermek növekedése nézőpontjából mert annak segítségével gyarapodik képzelőtehetsége, szókincse, a mese szereplőivel azonosulva átélhet eltérő szituációkat felszabadíthatja a benne felhalmozott feszültséget. A felcseperedő lurkónak monumentális szüksége van arra, hogy átlássa az szimpla humán viszonyokat, szimpatizáljon a hősökkel, és megismerje a rosszakat. A vitézek jellemébe bújva éli meg a vészt, a megmenekülést, az mókát a bút, küzd az igazságért, és nyeri el megérdemelt jutalmát – vagy büntetését. Az aprókban így maradnak meg az erkölcsi tanulságok. A mesék nem csak szórakoztatnak, hanem tekintélyes részben nevelnek is: az életről tanítanak, érzelmi kapaszkodókat nyújtanak és pártfogolják az egyediség fejlődését.
A népmesék az egzisztenciális bajokat mindig tömören és egyértelműen fogalmazzák meg. Így a gyermek a kérdés lényegével szembesül, míg a bonyolultabb cselekmény csak összezavarná a gyereket. A mese minden stádiumot leegyszerűsít. Alakjait precíz vonallal rajzolja meg, a részletek közül csak a legfontosabbakkal foglalkozik. résztvevőiben elenyésző az egyéni vonás, inkább típusokat képviselnek. Több modern mesetörténettel ellentétben, a mesékben a rossz éppúgy jelen van, mint az erény. A részleteket a Galantusz Grafika Bt. mese grafika weboldalán találja. A jó és a rossz szinte minden mesében alakot ölt valamelyik szereplőben, és megnyilvánul cselekedeteiben, mint miközben mindkettő jelen van az életben és minden emberben is. Ez a kettősség viszi azt az erkölcsi problémát, amelynek megoldásáért küzdeni kell.
A valóságos emberekhez hasonló, összetett és életszerű karakterek segítségével a ifjoncok nem tudnák olyan egyszerűen megtanulni a jó és a rossz közötti különbséget, mint a rendkívüli karakterek példáján.
A história az egyetlen irodalmi műfaj, amely irányt mutat a babának hogyan fedezze fel azonosságtudatát, mi módon leli meg lényét az életben. A mese azt sugallja, hogy a boldog, tartalmas életet bárki elérheti - de csak akkor, ha nem futamodik meg a veszélyek elől, mert az igazi identitáshoz csakis rajtuk keresztül vezet az út. A mese továbbá azt ígéri, hogy ha valaki útnak ezen a irtózatos és vészes csapáson, a aranyszívű hatalmak megsegítik, és végezetül eléri célját. De arra is figyelmeztet, hogy a gyávákra és kishitűekre, akik meghátrálnak énjük felfedezésének kockázatától, zord élet vár - ha ugyan nem történik valami nagyobb bajuk. ...
A mese tartalmát minimum olyan remekül lehet illusztrálni, akárcsak megírni magát a mesét. A meseillusztráláshoz gyermeki látásmód és jó lelki vénák kellenek, melyekkel azonosulni lehet a gyermeki lélektan titkaival.
A mesékből ki lehet emelni részleteket, amelyeket azután rajzként, vagy plakátként a baba viszontláthat. Ily módon a népszerű mesebeli mintaképét, esetleg mesebeli helyét állandóan láthatja.
A meseillusztrálások aszerint készülnek nálunk, hogy a szülő a kiválasztott meséből azt a részt elküldi munkahelyünkre, amit szeretne a gyerekszobában látni illusztrációként. Arra is van mód, hogy rengeteg fabulából egy kis képeskönyvet rendeljen személyre szabva a gyerek igényeinek megfelelően.

Forrás: meseld.hu, 2016-05-10 14:25

 

 

Loading Quotes...

 

BAJ VAN A LAPTOPOMMAL

Név:

Email cím:

Telefonszám:

Probléma leírása:

 

Ne vegyen újat!  Javíttassa meg a leghosszabb debreceni garanciával!

Baj van a laptopjával? Nem kapcsol be? Menet közben leáll? Nincs kép? Nem tölt?

Pokoli érzés amikor a megszokott, szeretett laptopja felmondja a szolgálatot. De nem kell kétéségbe esnie!

HÍVJA MOST a  06-(80) 20-48-48-at vagy a 06-20-555-87-88-at, vagy klikkeljen a Laptop szervizelés gombra a szöveg alatt, 

LAPTOP SZERVIZELÉS

PROBLÉMA VAN A NOTEBOOKJÁVAL? 

7 hónap garanciával javítjuk.

A leghosszabb, legerősebb debreceni garancia.

VILLÁMGYORSSÁ TESSZÜK LOMHA LAPTOPJÁT!

Hívja ingyenes telefonszámunkat és díjmentesen házhoz megyünk elromlott, nem működő laptopjáért, notebookjáért akár 1 órán belül!

Hallgassa meg Díjmentes árajánlatunkat mielőtt új laptopot venne százezrekért.

Egy új notebook árának töredékéért újjávarázsoljuk a laptopját, a leghosszabb 7 hónapos debreceni garanciával.

ÉRDEKLŐDÖM

 

székhelylámpaautó

székhelybejárat